Το νοσοκομείο εφαρμόζει Σύστημα για τη Διαχείριση της Ασφάλειας των Τροφίμων με στόχο την ασφάλεια και την ικανοποίηση των ασθενών.
Στόχοι:
- Η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων από το προσωπικό εστίασης.
- Ο σωστός χειρισμός των τροφίμων ώστε να αποφεύγονται οι κίνδυνοι.
Για την επίτευξη των ανωτέρω:
- Ακολουθείται και τηρείται το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων που έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000: 2018
- Ακολουθούνται αυστηρά όλες οι Διαδικασίες παραγωγής και διανομής των τροφίμων από την κουζίνα του νοσοκομείου,
- Συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού με θέμα: «Βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων».
- Επαληθεύεται διαρκώς το εφαρμοζόμενο σύστημα με τη διενέργεια εσωτερικών επιθεωρήσεων, λήψη επιχρίσματος από τις επιφάνειες εργασίας στο χώρο της κουζίνας και δειγματοληψία τροφίμων.
- Παρακολουθούνται όλα τα κρίσιμα σημεία κατά την παραγωγικής διαδικασία.
- Εξασφαλίζονται οι απαιτούμενοι πόροι για τη διατήρηση και επικαιροποίηση του Συστήματος, τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών στο χώρο εργασίας.